Käytä päivittäin kynsinauhaöljyä. Etenkin, jos sinulla on liuskoittuvat / kuivat kynnet. Mitä paremmassa kunnossa kyntesi ovat, sitä paremmin geelilakkaus todennäköisesti myös pysyy.
Suojaa käsiä ja kynsiä kylmältä. Lämpimässä luonnonkynsi laajenee ja kylmässä se supistuu voimakkaasti. Joustavat massat, kuten geelilakka, jäykistyvät kylmässä menettäen hetkellisesti joustavuuttaan.
Pitkän suihkun/uimisen jälkeen kynnen kuivuminen kestää jopa pari tuntia. Tämän ajan kynsi ja lakkaus on alttiimpi vahingoille.
Käytä suojakäsineitä aina tarvittaessa käsin tiskatessa, puutarhatöissä ym lakkaa kuluttavissa töissä.
Sään kylmetessä voit suojata lakkausta käyttämällä lämpimiä käsineitä.
Älä käytä kynsiä työkaluina. Apuvälineet on hyvä ottaa käyttöön ( sakset, avaajat, pinsetit ym).
Vältä kynsien altistumista koville kolhuille ja iskuille, näin vältät lohkeamat. Naputtelu vääntely, nyppiminen, pureminen ja repiminen rasittavat kynsiä ja voivat johtaa pysyvyysongelmiin tai kynsien rikkoutumiseen.
Asiakkaat joiden kynsissä on erityistarpeita (esim. hyppyrikynnet, liian lyhyeksi pureskellut kynnet tai vioittuneet kynnet) saattavat tarvita lisätukea- ja pituutta rakennekynsistä.
Ihorikot ja haavat etenkin kynsinauhoissa voivat olla este kynsien geelilakkaukselle.
Geelikynsiä ei ole suositeltavaa poistaa itse. Geelikynsiä ei saa missään tapauksessa repiä, tämä voi vaurioittaa luonnonkynttä. Kynnet voivat repimisen vuoksi menettää pintakerrostaan ja ovat siksi kivuliaat pitkänkin aikaa. Ammattimaisenkin geelin poiston jälkeen luonnonkynsi saattaa tuntua hauraalta, suurin syy on tottuminen vahvaan geelikynteen. Lakan poiston jälkeen luonnonkynsi kasvaa saman vahvuisena takaisin.